VERANO DESIGN logo

Rekonstrukce rodinného domu

Typ nemovitosti: dům, k rekonstrukci

Fáze projektu: Dokončeno

Termín realizace: 2021

Návrh kompletní změny dispozičního řešení při rekonstrukci malého rodinného domu. Při této rekonstrukci se prováděly větší stavební zásahy. Jednalo se o úplnou změnu orientace domu, přidání oken a prosvětlení přirozeným světlem, změnu pozice vchodových dveří a zvýšení stropu v obývací části. Protože klienti milují přírodu, volila jsem v celém prostoru kromě koupelen a technického zázemí kvalitní dřevěnou podlahu, která v relaxační části ložnice navazuje na tematickou tapetu s lesním motivem.

Nábytek a všechno zařízení je navrhnuto kompletně na míru. Proběhla zde i hra pohledů a průhledů v prostoru, proto jsem zde volila variantu reverzních dveří, které při zavření lícují v jedné rovině. Výraznou část celého prostoru vytváří atmosféra osvětlení, které je doplněno o ambientní osvětlení pro navození příjemné odpočinkové atmosféry.

Pro mladý pár a milovníky přírody byl přesně na míru navržen koncept kompletní rekonstrukce malého rodinného domu. Pohrála jsem si s kvalitními přírodními materiály, zaměřila jsem se na celkovou vyváženost celého prostoru a vytvořila příjemný prostor. Požadavky byly jasné. Klienti chtěli dům vzdušný, prosvětlený, minimalistický, ale ne strohý, aby byl zároveň útulný. Přesně to byl i můj cíl v tomto projektu.